12 bitar
Vaniljkrämen
2 ½ dl kokosmjölk
½ vaniljstång
3 äggulor
2/3 dl socker
2 ½ msk maizena majsstärkelse
1 msk smör
3dl vispgrädde
500g tropiska frukter
2 msk florsocker
Ta en kastrull och häll i kokosmjölken, ta alla kärnor från vaniljstången och lägg i tillsammans med vaniljstången koka upp. Ta bort kastrullen från värmen. Låt stå i 10-15 min och ta bort vaniljstången. Vispa äggulor, socker och stärkelse luftigt. Häll i kokosmjölken under vispning ner i blandningen, vispa tills krämen är slät. Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i ett vattenbad.
Sätt ugnen på 200 grader, rosta kokosen så att den blir gyllenbrun 2-3 min. vispa grädden till ett tjockt skum. Blanda i grädden i vaniljkrämen. Vispa tills den blir slät, vispa inte för mycket så krämen blir lös. Dela tårtbottnen i 3 delar. Stryk 1/3 dels kräm på tårtbottnen lägg ytterligare en tårtbotten och stryk på 1/3 del kräm till. Lägg sen på den sista tårtbotten och stryk på resten av krämen, glöm inte stryka kräm runt om också. Strö rostad kokos på och runt om dekorera med tropiska frukter och låt fantasin flöda. Pudra med florsocker tills det har smält och pudra sen en gång till.
1 tårtbotten
50g riven kokos
50g riven kokos
Vaniljkrämen
2 ½ dl kokosmjölk
½ vaniljstång
3 äggulor
2/3 dl socker
2 ½ msk maizena majsstärkelse
1 msk smör
3dl vispgrädde
500g tropiska frukter
2 msk florsocker
Ta en kastrull och häll i kokosmjölken, ta alla kärnor från vaniljstången och lägg i tillsammans med vaniljstången koka upp. Ta bort kastrullen från värmen. Låt stå i 10-15 min och ta bort vaniljstången. Vispa äggulor, socker och stärkelse luftigt. Häll i kokosmjölken under vispning ner i blandningen, vispa tills krämen är slät. Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i ett vattenbad.
Sätt ugnen på 200 grader, rosta kokosen så att den blir gyllenbrun 2-3 min. vispa grädden till ett tjockt skum. Blanda i grädden i vaniljkrämen. Vispa tills den blir slät, vispa inte för mycket så krämen blir lös. Dela tårtbottnen i 3 delar. Stryk 1/3 dels kräm på tårtbottnen lägg ytterligare en tårtbotten och stryk på 1/3 del kräm till. Lägg sen på den sista tårtbotten och stryk på resten av krämen, glöm inte stryka kräm runt om också. Strö rostad kokos på och runt om dekorera med tropiska frukter och låt fantasin flöda. Pudra med florsocker tills det har smält och pudra sen en gång till.