
4 ½ dl socker
2 stora ägg
1 1/4 dl matolja
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk mald kanel
1 tsk malen muskot
1 ½ tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlikor
½ tsk salt
5-6 mogna päron i tärningar (ca 8 dl)
100g (2 ½ dl) hackade valnötter
Att strö på:
pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och mat olja i några minuter. Blanda mjöl, bakpulver kryddor och salt i en annan bunke. Vänd ner pärontärningarna och valnötterna. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om tills det är helt blandat. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. strö pärlsocker över. Grädda mitten av ugnen 45-60 min. Låt kakan svalna. Serveras med hallonsås och grädde. Går även bra att frysa in.