
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 ¼ dl grahamsmjöl
½ dl fibrex
1 ½ dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1dl brödsirap
6 dl yoghurt eller filmjölk
Förslag till smaksättning
· 2-3 tsk brödkryddor
· Rivet skal från en apelsin
· 1 dl russin
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i sirap och vätskan och rör hastigt ihop degen. Häll upp i (avlånga sockerkaksformar), formarna skall inte fyllas mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 90 min. Täck med folie om limpan blir för mörk.
2 dl rågsikt
1 ¼ dl grahamsmjöl
½ dl fibrex
1 ½ dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1dl brödsirap
6 dl yoghurt eller filmjölk
Förslag till smaksättning
· 2-3 tsk brödkryddor
· Rivet skal från en apelsin
· 1 dl russin
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i sirap och vätskan och rör hastigt ihop degen. Häll upp i (avlånga sockerkaksformar), formarna skall inte fyllas mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 90 min. Täck med folie om limpan blir för mörk.