tisdag 1 december 2009

Pepparkaks cheescake

Botten:
125g pepparkakor
50g smör
Fyllning:
400g rumsvarm philadelpihaost
1,25 dl socker
1 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
0,25 tsk kryddnejlika
3 st ägg

Mixa pepparkakorna i matberedaren till grova smulor. Tillsätt smöret och mixa till en massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter. Ställ i kylen minst 30 minuter.Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ost och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker och kryddor. Vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget.Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Fyllningen ska ha ”stannat” men fortfarande vara lite lös i mitten. Fyllningen stelnar ytterligare när kakan kallnar. Låt kakan kallna helt och förvara den i kylen. Dekorera kakan med något fint.