tisdag 25 augusti 2009

Äppelmos

(Passerat)
1 ½ kg äpplen
½-1 dl vatten
Till vaje kg passerat mos:
300-600 g socker
1 krm askorbinsyra


Skölj, skala kärna ur äpplena. Dela äpplena i mindre bitar. Koka äpplena under lockpå svag värme tills den mosa sig. rör då och då under kokning. Passera äpplena medan de är varma i en matberedare eller genom en sikt med hjälp av en elvisp. Väg moset och tillsätt sockret. Koka upp under om rörning. Rör ut askorbinsyran i lite mos coh blanda ner. Ös upp moset på varma burkar. Går att frysa in.


(Opasserat)
1 ½ kg äpplen
½-1 dl vatten
Till vaje kg passerat mos:
300-600 g socker
1 krm askorbinsyra


Skölj, skala kärna ur äpplena. Dela äpplena i mindre bitar. Koka äpplena under lockpå svag värme tills den mosa sig. rör då och då under kokning. Tillsätt sockret och koka under omrörning. Rör ut askorbinsyran i lite mos coh blanda ner. Ös upp moset på varma burkar. Går att frysa in.