
2 äggulor
2 msk socker
3/4 msk potatismjöl
1 ½ dl grädde
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 tsk smör
Lägg allt i en kastrull förutom vaniljsockret och sjud tills krämen har tjocknat. Sätt den sedan i ett vattenbad så att den svalnar, rör om då och då så att där inte blir en hinna på krämen. När krämen är kall så tillsätts vaniljsockret.
Det går även bra att göra krämen på vaniljstång men då kokar du med vaniljstången i från början och tar ut den när krämen är kall.
2 msk socker
3/4 msk potatismjöl
1 ½ dl grädde
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 tsk smör
Lägg allt i en kastrull förutom vaniljsockret och sjud tills krämen har tjocknat. Sätt den sedan i ett vattenbad så att den svalnar, rör om då och då så att där inte blir en hinna på krämen. När krämen är kall så tillsätts vaniljsockret.
Det går även bra att göra krämen på vaniljstång men då kokar du med vaniljstången i från början och tar ut den när krämen är kall.